Er op uit

Een uitstap naar de kermis | Halfvastenfoor 2016

Zondagnamiddag waren wij te vinden in Gent op de Halfvastenfoor. Elk jaar gaan we wel eens langs, maar dit jaar was het de eerste keer dat Enora er echt “besef” van had. Ze was ferm onder de indruk, maar eens ze de drukte en het lawaai gewoon was voelde ze zich echt in haar nopjes. Jawel, als je een dansende peuter in een pandabroekje zag, dat was mijn dochter. ^^

kermis

We waren er nog maar een tiental minuutjes, toen we Enora haar meter en opa/pépé tegenkwamen, zij waren er ook nog niet lang en dus zetten we de tocht gezellig samen verder. We stopten aan het eerste viskraam (eendjes vangen), al snapt ze nog niet goed hoe ze dat moet doen met die hengel, dus dan maar met de handjes. De volgende stop was dan een lunapark. Nu … eigenlijk meer dan 1, ik heb nogal een verslaving aan lunaparken. We konden daar toch een aantal beertjes vangen. Enora was trouwens serieus onder de indruk van die grijpers en hoe het beertje dan in de bak valt. Ze was kei blij als ze er een beertje kon uithalen. Makes it all worth it. ^^ Daarna stopten we aan een draaimolen waar ze K3 muziek draaiden en ja hoor, de dansende peuter was hier volledig aan het losgaan. Na een rondje op de draaimolen passeerden we de grote glijbanen en wou ze hier ook wel eens op. Nadien ging ze nog maar eens twee rondjes eendjes vangen.

3

kermis

Het was een geslaagde dag, Enora voelde zich goed. Veel zaken die ze bewust kon meemaken dit jaar. Het was ook zalig mooi weer. Wij kijken al uit naar het volgende jaar.

Gaan jullie graag naar de kermis als deze bij jullie staat?

Sarah Hanssens

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Sofie
  14 maart 2016 at 19:54

  Super dat ze het zo leuk vond!
  Wij gaan meestal ook wel eens naar de foor ja! De halfvasten foor in Gent is weer al enkele jaren geleden, 6 jaar om precies te zijn ;-). Bij ons in Kortrijk is het de paasfoor, die is net nadat die van Gent weer weg is.

  • Reply
   Sarah
   16 maart 2016 at 14:39

   Ja, dat zijn dezelfde attracties geloof ik hé. Er hingen inderdaad een paar affiches dat het binnenkort in Kotrijk is.

   • Reply
    Sofie
    16 maart 2016 at 16:19

    Ja inderdaad, enkel is die van Kortrijk veel groter. Maar wel al een derde kleiner dan toen ik kind was.

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: