DIY Fashion Kids

DIY | ZEBRATASTISCHE SWEATER DRESS

sweater dress

Jawel, ik deed het nog eens … Ik ging samen met Thierry zijn nicht naar Stoffen van Leuven zodat ze de nodige stoffen kon kopen en ik kon me nog maar eens niet bedwingen en kocht wat couponnekes. Eén van de couponnen dat ik kocht is een felroze sweater stof met zebrahoofdjes. Dochterlief was meteen in de wolken van het stofje en liet meteen duidelijk merken dat ze kleertjes wou van dat stofje. De kleine madam kan nogal bazig zijn … Benieuwd naar mijn eerste zelfgemaakte sweater dress?

Het patroontje is een trui uit Stof voor durf-het-zelvers die ik met zo’n 15 cm verlengde. Hieraan kwam een boord van boorstof van 7cm, deze nam ik wat smaller dan de breedte van de “trui”. Eigenlijk had ik graag zwart/wit gestreepte boordstof gebruikt voor deze jurk. Net zoals de zebra’s, maar dat had ik niet in huis dus nam ik effen zwarte boordstof. De halsboord en mouwboorden werkte ik met diezelfde boordstof af.

GEKKE ZEBRA

Je ziet, mijn kleine spruit was dolenthousiast bij het passen eens de sweater dress was afgewerkt en aarzelde niet om te poseren en wat gek te doen. ^^

Stof Zebra: Stoffen van Leuven (Schellebelle)
Boordstof: winkel die uitverkoop doet op Ledeberg
Patroon: sweater uit Stof voor durf-het-zelvers

Sarah Hanssens

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Marjo
  7 november 2016 at 20:10

  Wauw super leuk! Helaas kan ik dit niet

 • Reply
  B-Naais
  8 november 2016 at 08:37

  Super schattig!! De ideale outfit voor de frissere dagen.

 • Reply
  Daisy
  8 november 2016 at 21:17

  Heel mooi en leuke foto’s!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: