DIY Fashion

DIY | Sienna Jurk | La Maison Victor

Sienna

Eén van mijn laatste projectjes was de Sienna jurk van La Maison Victor. Het stofje dat ik er voor had uitgekozen lag hier al eventjes geknipt, maar de durf om het patroontje ineen te zetten was er nog niet meteen. Waarom? Omdat ik dacht dat het niet zo gemakkelijk ging zijn en het dus tijdens de vrije naaiatelier van Awash wou doen. Zo had ik een hulplijn als dat nodig was. Maar dat bleek absoluut onnodig te zijn, het patroontje zat heel gemakkelijk ineen en al zeker met de overlock die kon gebruiken.  Je ziet, mijn inschattingsvermogen op vlak van naaien is nog niet 100%. ^^

De stof kwam ik eens tegen bij La Soie Unique, een stoffenwinkel hier vlak bij mij. Ik was er eigenlijk voor wat anders, maar ik kon dit leuke apenstofje niet laten liggen … Ja, ik kom dat in elke winkel tegen. Ik kocht toen een halve meter, nog niet meteen wetende wat ik er mee wou maken. Toen bekeek ik dus nog eens het patroon van de Sienna jurk en ik zag het al meteen voor mij. Uiteraard kwam ik met een halve meter niet toe en moest ik dus nog eens naar de stoffenwinkel, deze keer kon ik me wel bedwingen om enkel hetgeen mee te nemen dat ik nodig had. Applausje voor mezelf!

Sienna

Tijdens het vrije naaiatelier naaide ik alle patroondelen tot één geheel met behulp van de overlock die daar beschikbaar is. Echt zo’n overlock blijft hier op 1 staan op mijn verlanglijst. Binnenkort is het kerst, toch? Hij was nog niet helemaal af, ik moest het jurkje nog even omzomen en de hals afwerken met biais. Op die biais heb ik nog even gevloekt omdat ik daarvan de werkwijze niet helemaal begreep. Tot nu toe begrijp ik eigenlijk nog altijd niet waarom het zo moest en niet op de voor mij “normale” manier. Maar bon, het is gelukt. ^^

MONKEY FEVER

Sienna

Sienna

Het is een patroontje die ik zeker nog eens ga naaien, maar wel bij ga experimenteren. Zo zou ik een exemplaar willen maken zonder lint, hem ietsje langer maken en de halsboord achteraan ietsjes ophogen want nu valt hij vrij laag. Mijn klein aapje is in elk geval blij met haar aapjesjurk en plaatste bij de eerste pas sessie ook een vreugdedansje. ^^

Sienna

Sienna

Outfit:
Sienna jurk: La Maison Victor (DIY)
Kniekousen: Aliexpress
Schoenen: Papillon

Het patroon is niet individueel te koop bij La Maison Victor, maar het tijdschrift waar het in zit is er wel nog. Handig want daarin zitten nog een aantal leuke patronen!

Sarah Hanssens

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  ellen
  11 oktober 2016 at 08:00

  Heel mooi . Wat een mooie foto’s en die knietjes zalig <3

 • Reply
  Sandra
  11 oktober 2016 at 18:15

  Super mooi!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: