DIY Fashion Kids

DIY | SHORTS AAN DE LOPENDE BAND

Eindelijk, eindelijk kreeg de naaimicrobe me terug te pakken en ben ik terug volop aan het naaien geslagen. Een tijdje terug organiseerde Awash een shoppingtrip bij De Stoffenknop in Merelbeke en daar kocht ik een aantal erg leuke stoffen. Onder andere stretch katoen waar ik leuke shorts voor Enora mee zou maken. Dat shoppingtripje was ergens in februari, we zijn nu begin april, ik moet het je niet vertellen hoe eenzaam mijn naaimachine en overlock geweest zijn … Maar het zonnetje begint meer en meer te schijnen, we hebben al mooie temperaturen behaald en dat heeft me eindelijk de nodige shot onder mijn gat gegeven om aan de lente/zomer collectie te beginnen.

Het patroontje dat ik jullie vandaag ga tonen, maakte ik ook al eens vorig jaar (klik). Uiteraard maakte ik hem dit jaar een maatje groter. Niet omdat die van vorig jaar echt te klein is, hij past haar nog steeds. Maar omdat een drie jaar misschien net wat te kort valt voor school besloot ik een maatje groter te nemen en op die manier kan ze er ook twee jaar of langer geniet van hebben!

WE LIKE SHORT SHORTS

FPPY2744

Enora is een kind die zelden koud heeft, integendeel, ze heeft het vaak te warm. Luchtige kledij is dus wel een must! Deze leuke shortjes zijn meteen al een goed begin. Op frissere dagen ook makkelijk te combineren met een leuke sweater. Benen kunnen altijd wat meer aan dan de rest van het lichaam. Zo draagt ze eigenlijk al bijna twee weken enkel jurkjes of rokjes. Ze wilt eigenlijk ook niet anders. Daarom was ze wel een beetje teleurgesteld toen bleek dat de nieuwe naaisels shorts waren in de plaats van een rokje. Maar toen ik haar zei van dat is toch bijna hetzelfde was het meteen in orde. ^^

Het was de eerste keer dat ik werkte met stretch katoen en het beviel me heel goed. Het is een heel aangename stof om mee te werken. Voor herhaling vatbaar! Zoals ik hierboven al zei kocht ik de stoffen bij De Stoffenknop, natuurlijk besefte ik pas zondag voormiddag dat ik niet voldoende wit biais heb en ook geen geel biais om met de donkerblauwe en gele stof te gebruiken. Het satijnachtige biais voor het stofje met vogeltjes had ik wel al in huis. Gelukkig voor mij was het afgelopen weekend net het openingsweekend van de nieuwe winkel van De Stoffenknop en kon ik zo (tot 2x toe) langsgaan voor biais (en stiekem ook nieuwe stoffen ^^). Prachtige winkel trouwens!

diy short diy short diy short

FAVORIET

Enora haar favoriet is diegene met vogeltjes op en hoe kan het ook anders. Ik vind het zelf ook een heel erg leuk exemplaar geworden. De twijfels die ik eerder had over de stof, ik was namelijk niet zo zeker of het wel leuk ging uitkomen, verdwenen als sneeuw voor de zon.

Stoffen: De Stoffenknop
Patroon: Gym shorts van Purl Soho (gratis)

En nu is het tijd voor mij om over te gaan op het volgende project! Ik kocht namelijk niet alleen bovenstaande stoffen tijdens het shoppingtripje in februari en zondag bracht ik ook nog een 4-tal stoffen mee. It’s time to go sewing!

Wat vind jij van de shorts hierboven? Welke is jouw favoriet? Kende je het patroon al? Ik lees het graag allemaal hieronder bij de reacties.

Happy Moments

 

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Ester
  5 april 2017 at 14:52

  Wauw! Die zijn echt suuuuper mooi!
  doe je ook op bestelling? 😉

  • Reply
   Saar
   8 april 2017 at 11:37

   haha wij denken hetzelfde 🙂

  • Reply
   Sarah
   8 april 2017 at 11:45

   Voor jullie zou ik dat nog wel overwegen ;-).

 • Reply
  Ellen
  5 april 2017 at 19:34

  Superleuke shorts!

 • Reply
  Anoeska drenth
  5 april 2017 at 19:40

  Superleuk geworden zeg ze liggen ook geknipt klaar bij mij perfecte bandwerk !

 • Reply
  Mellissa
  5 april 2017 at 21:42

  Waar kan ik het patroontje vinden?
  Mvg
  Mellissa

  • Reply
   Sarah
   6 april 2017 at 07:05

   Via Google, Purl Soho gym short intikken en je komt er op uit. 🙂

 • Reply
  Wentiti
  6 april 2017 at 06:55

  Oh ik herinner me jou van bij de sroffenknop! Op zondag kwam je inderdaad terug voor wat extra biais 🙂 wat zijn ze prachtig geworden die shortjes! Ga ik zeker ook eens proberen! Echt top!

  • Reply
   Sarah
   6 april 2017 at 07:05

   Dank je! Zeker doen, een leuk patroon en hij bestaat ook voor volwassenen!

 • Reply
  Eef Theys
  6 april 2017 at 09:52

  Heel erg mooi! Ik hou wel van de vogeltjes! Heb het patroontje ook klaar liggen! Love it!

 • Reply
  Mirjam
  6 april 2017 at 17:43

  Wat gaaf! Hele mooie stofjes ook zeg

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  7 april 2017 at 09:59

  Ik vind ze allemaal prachtig! Hartstikke mooi! Je zou ze zo kunnen verkopen volgens mij!

 • Reply
  Saar
  8 april 2017 at 11:36

  Ik vind ze supermooi. Maak je geen op bestelling? 🙂

 • Reply
  Johanna
  20 april 2017 at 13:17

  nu nog zomertemperaturen! ze zijn keischattig!

 • Reply
  TANJA
  22 mei 2017 at 14:59

  Is de stof meer katoen of tricot? Kan het ook met een niet rekbare stof? Super leuk!

  • Reply
   Sarah
   22 mei 2017 at 18:58

   Voor deze gebruikte ik stretchkatoen, maar met gewone katoen kan het ook perfect. Deed ik ook al.

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: