DIY Kids Spelen

DIY | POPPENHUIS MET SCANDINAVISCHE TOETS

diy

Het stond al vast van sinds Enora nog heel kleintjes was dat er een poppenhuis zou komen. Gelukkig speelt ze ook graag met poppen en knuffels dus het zou sowieso niet voor niks zijn. Dit jaar dacht ik na over het poppenhuis. Kopen we een ouder model tweedehands, bouwen we zelf één of kopen we ééntje uit de winkel?

POPPENHUIS

Online vond ik niks dat me aansprak en als ik dan iets zag, vroegen ze 50 euro voor een vervallen huis, dat vond ik toch net wat te veel. Zelf bouwen dan, tijdens het ontwerpen ervan, haakte Thierry af. Niet dat hij het niet zou kunnen, maar ik wou het weer veel te groot. ^^ We waren toen bij Ikea en ik zag dan het Flisat poppenhuis staan en ik dacht, waarom niet dat model nemen?


BEHANGEN

Een aantal muren hebben we behangen. Zo kreeg de woonkamer een restje behangpapier tegen de muur en kan je in de slaapkamer een roze wand vinden. Daar gebruikte ik scrapbook papier. De muur daar tegenover kreeg een likje lichtroze verf. Ook het schouwtje van het huis kreeg een andere kleur. Deze is origineel namelijk groen en kreeg nu een matzwarte kleur (verf van de Action).


INRICHTEN

Uren had ik doorgebracht op Pinterest en in een Facebookgroepje “Modern Poppenhuis” om ideeën op te doen. En dan begon het, ik had meubeltjes nodig voor het poppenhuis en bij voorkeur in Scandinavische stijl. Ja, het is om mee te spelen, maar het oog wil ook wat. Het staat hier tenslotte (voorlopig) in de woonkamer, dus het mocht er wel bij passen. ^^ Er bestaan verscheidene webwinkeltjes die poppenhuis meubeltjes maken. Maar aangezien wij een 3D printer in huis hebben, besloten we zelf onze meubels te maken. 3D geprint materiaal is licht, maar best stevig.


DETAILS

Met de details zijn we eigenlijk nog volop bezig, maar ik wou deze toch al delen met jullie. We zijn er al zo lang mee bezig dat ik het nu eindelijk live wou hebben. Maar ik wil in de badkamer nog wat shampooflesjes en in de keuken nog potten en pannen, …

Maar we hebben wel al een aantal leuke details voorzien. Zo is het poppenhuis voorzien van leuke posters, de plaatjes vond ik op Pinterest. Kinderboeken in de slaapkamer, ook dit kan je vinden op Pinterest. Zelfgemaakte handdoeken in de badkamer, een televisie met digibox in de woonkamer, de leuke evianbakken in de woonkamer met VTwonen tijdschriften in, … We hebben aan zoveel mogelijk gedacht om het zo echt mogelijk te maken. Zo ga ik ook nog een tal van kussens maken voor op zolder, voor het bed en voor in het zeteltje.


De grappige poesjes en het spiegeltje komen van Aliexpress, deze deelde ik al in een eerdere blogpost. Het vaasje, tapijtjes, kussen op zolder, kussentjes in het bed en konijntje (badkamer) kocht ik via het groepje op Facebook “Modern Poppenhuis”. Het zwaantje (slaapkamer) kocht ik via Instagram “Poppenhuis.Lysa”.


Momenteel zitten er Sonny Angels in het huisje, maar Enora heeft al laten blijken dat ze graag de Sylvanian poppejtes wilt. Mogelijk een goed idee voor de Sint en haar verjaardag.


PROJECT DOLLHOUSE

Zo, op een paar details na zit ons poppenhuisje er op. Benieuwd naar jouw bevindingen en misschien hebben jij wel nog ideetjes?

rodial

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply
  Saar
  28 juli 2017 at 09:32

  Ziet er heel erg leuk uit. Zo tof die meubeltjes die je met je 3D printer hebt gemaakt.

  • Reply
   Sarah
   28 juli 2017 at 09:49

   Yes! Heel blij dat we dat konden doen. ?

 • Reply
  Eva
  28 juli 2017 at 09:45

  Wauw zo mooi!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  28 juli 2017 at 09:48

  Wat een geweldig poppenhuis is dat. Als ik een pop was zou ik er meteen intrekken. En die koelkast wil ik sowieso wel!

  • Reply
   Sarah
   28 juli 2017 at 09:49

   Ik wil ook die koelkast ??

 • Reply
  Lynn Mahieu
  28 juli 2017 at 09:54

  Waaauw, het is echt ontzettend mooi geworden! Ik vind dat het er nu al helemaal af uit ziet! Daar is duidelijk veel tijd in gekropen. Ik ben jaloers! 😀

  • Reply
   Sarah
   28 juli 2017 at 10:44

   Echt, super veel tijd. Schandalig eigenlijk ?

 • Reply
  mandy
  28 juli 2017 at 10:40

  super leuk!! jammer genoeg is mijn meisje meer weg van auto’s en dino’s
  Als ik zo de inrichting zie ben ik ook heel benieuwd naar haar kamer..

  • Reply
   Sarah
   28 juli 2017 at 10:45

   Wel, die wil ik eigenlijk nog eens opnieuw doen ?

 • Reply
  Sofie van Mama ABC
  28 juli 2017 at 16:39

  wooooow echt kei cool gedaan

 • Reply
  Mamavantweeblog
  28 juli 2017 at 17:41

  Dit is echt het allermooiste poppenhuis ever! :’ K3 op tv! Geweldig! ❤️❤️ Wat een talent!

 • Reply
  Johanna
  28 juli 2017 at 18:53

  Waaaaauw! Echt supermooi! Je inspireert me 🙂

 • Reply
  Johanna
  28 juli 2017 at 18:54

  Die Evian-bakjes: die zijn mijn favoriet 😉

 • Reply
  Yolanda
  29 juli 2017 at 15:53

  Oh, wat mooi gemaakt! Het is bijna zonde om er mee te spelen.

  • Reply
   Sarah
   29 juli 2017 at 15:56

   Valt goed mee hoor, ze is er zuinig op 🙂

 • Reply
  Ellen
  29 juli 2017 at 16:29

  Das echt keischoon! Volgens mij ga je vragen krijgen of je het niet verkoopt of er nog een kan maken. 🙂

  • Reply
   Sarah
   29 juli 2017 at 18:34

   Er kwamen inderdaad al wat aanvragen binnen voor meubeltjes ?

 • Reply
  Maxime
  30 juli 2017 at 16:33

  Hoe tof is dit?! Echt knap gedaan. Chapeau!

 • Reply
  MamsElle's blog
  30 juli 2017 at 18:09

  Hey, wat ongelooflijk mooi is dat! Petje af voor jullie. Liefs Ellen

 • Reply
  Stephanie
  31 juli 2017 at 20:12

  Wauw heel mooi Sarah ! stiekem een beetje jaloers ? Zou een poppenhuis zou ik ook wel willen voor mijn dochtertje Cilou ☺

 • Reply
  Katrien (Marie Cadie)
  16 augustus 2017 at 12:06

  Geweldig mooi! Echt super 🙂 die evianbakjes en die stoelen <3 alles gewoon! Topppp

 • Reply
  Amanda
  28 januari 2018 at 20:20

  Echt een heel leuk poppenhuis..

  Maak je ook 3d dingen op bestelling?

 • Reply
  Tientje Loos
  29 oktober 2018 at 10:59

  Heel erg mooi gemaakt met leuke details! Echt knap! We willen ook een dergelijk huisje maken. Hoe heb je de trap gemaakt? Of waar besteld? Dank je voor alle leuke tips! Grtjs

  • Reply
   Sarah
   29 oktober 2018 at 11:02

   Hallo, we maakten de trap ook zelf met onze 3D printer. Groetjes

 • Reply
  Eva
  10 april 2019 at 20:00

  Wat super gaaf zeg! Ik wil ook een 3D printer 🙂
  Waar heb je dat coole tijdschrift met Link vandaan?.. 😀
  Groeten van Eva

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: