Geen categorie

DIY | kralenketting

kralenketting

Een tijdje terug zat ik alweer ideetjes op te doen bij mijn favoriete website Pinterest. Ik kan daar werkelijk uren op zitten en allerlei zaken pinnen, creatieve/DIY projecten tot inrichting en de heraanleg van onze tuin. Kortom, wil je iets doen, check eerst Pinterest.

Ik kwam dus een foto tegen van een kralenketting die als fotohanger werd gebruikt. Meteen bekeek ik Aliexpress voor de onderdelen, bestelde ze en een tijdje later kwamen ze bij me toe. Eerst de kralen, dan kwamen de clips voor de foto’s toe en dan moest ik eigenlijk nog om touw … Want ik had er niet bij nagedacht toen ik nog in de wachttijd zat bij de overige onderdelen …

Wat heb je nodig?

kralenketting

40 kralen, ik gebruikte er van 25mm
3 metalen clips, je kan ook houten wasknijpers gebruiken
Touw naar keuze, ik gebruikte een zacht touw. Ik kocht ook nog dun sisal touw, dat kan je daar ook voor gebruiken.

Werkwijze:

kralenkettingStart met 10 kralen op het touw te rijgen en dan een metalen clip (of wasknijper) en doe zo telkens verder tot je de 40 kralen en drie clips (wasknijpers) op het touw hebt. Je kan uiteraard ook kiezen voor andere hoeveelheden. Knoop langs beide uiteinde een lus zodat je het kan ophangen.

Resultaat

kralenketting kralenketting kralenketting

Nu nog een plekje zoeken waar ik deze zal ophangen, ik denk dat ik deze in Enora haar kamer hang en nog eentje maak om later in de bureau op te hangen als die af is.

1 Comment

 • Reply
  Ester
  4 december 2015 at 21:42

  Wauw erg mooi !! Deze ga ik onthouden!
  Dankje voor deze tip 🙂

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: