DIY Fashion

DIY | EEN SWEATER MET VEEL GLITTER

Alles moet prinses zijn, alles moet glinsteren, … Niet zo gemakkelijk meer om te voldoen aan de eisen van mijn mini-me. Ondanks dat ze altijd jurkjes wilt dragen zijn er ook momenten dat ze eens een rok of een broek moet dragen (ja, ook een rok is van tegenwoordig een probleem). Daarom naaide ik nu ook een paar sweaters. Één van de sweaters maakte ik voor het eerst met paillettenband. Heel leuk, maar toch niet zo gemakkelijk dan dat ik oorspronkelijk dacht.

Een hele tijd terug kocht ik bij de Stoffenknop in Merelbeke al een hele hoop van die paillettenbanden in verschillende kleuren, dus liet ik Enora kiezen. Tot mijn verbazing koos ze niet voor de roze, maar voor een mooie blauwe kleur. En dat kwam goed uit! Ik had namelijk een aantal leuke patches om de trui wat leuker te maken die paste bij de blauwe paillettenband die ze uitkoos.

Het heeft eventjes geduurd eer ik terug achter mijn naai/lockmachine zat, maar ik maakte toch al een aantal zaken. Eens je de patronen hebt is het uiteraard gemakkelijk. Het boek Stof voor durf-het-zelvers was namelijk eindelijk beschikbaar bij de bib. Het heeft eventjes geduurd, je kan dat normaal wel reserveren, maar aangezien ik mijn bib kaart al eventjes kwijt was en nog geen login had, was dat best moeilijk. Maar we zijn dus vertrokken. Ik nam ook nog andere naaiboeken mee, maar die moet ik nog even bekijken.

Een sweater is wel een heel leuk patroon om te maken. Knippen, locken en voilà het is klaar. Het kan echt niet makkelijker zijn.

GLITTER SWEATER

 

Stof: Stoffenknop
Patroon: kaptrui (zonder kap) stof voor durf-het-zelvers
Paillettenband: Stoffenknop

little family of 3

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Nietzomaarsaar
  2 november 2017 at 14:51

  Zo leuk gedaan!

 • Reply
  Nathalie
  2 november 2017 at 15:19

  Wauw dat heb je wel erg knap gedaan hoor!!!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  3 november 2017 at 11:17

  Wat een gezellige sweater is dat geworden. Ook superleuk bij dat tule rokje.

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: