DIY Mama

DIY | BLYTHE DOLLS = NIEUWE HOBBY

Naast al mijn andere hobby’s heb ik nu ook nog het verzamelen en customizen van Blythe poppen toegevoegd aan het lijstje. Blythe poppen bestaan al sinds de jaren ’70, maar toen waren ze niet zo succesvol. Nu er heel wat customizers zijn die de poppen een realistischere look geven, zijn ze echte hebbedingetjes geworden.

Omdat de poppen van customizers vrij duur zijn (de ene wat duurder dan de andere), heb ik voor mezelf besloten om het customizen zelf te proberen. Ok, een prijs van €300 is nog aanvaardbaar als je ziet wat de materialen en accessoires kosten, om dan nog niet te spreken over de tijd die er in gaat. Maar er zijn er evengoed die prijzen boven de €1000 vragen en dan denk ik wel van, why?

Blythe leerproces

Voor mij is het nu uiteraard een leerproces, ik maakte me lid van allerlei groepen en leerde zo welke materialen ik het beste aankocht. Intussen maakte ik al twee popjes. Ze zijn zeker niet perfect, maar ik ben al blij met mijn eerste resultaten.

Om mij te helpen met het customizen heb ik nu ook een loeplamp in huis. Thierry had deze gespot bij de Lidl en het is inderdaad heel handig. Niet alleen voor het customizen van mijn poppen, maar ook als Thierry elektronische componenten wil solderen of bij diamond painting. De belichting van deze is top en de loep is handig voor het gedetailleerde werken.

Mijn poppen zelf bestelde ik op Aliexpress. Er bestaan fake poppen en echte Blythe poppen. Aangezien de fake poppen net wat goedkoper zijn, vooral voor een beginner, gebruik ik die. Mijn materialen voor het bewerken komen van de doe-het-zelf zaken, kunstwinkels en eBay. Zoals x-acto messen, soft pastels, schuurpapier, …

Hebben jullie ook bepaalde hobby’s? Laat het weten in de reacties.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Stephanie Bulteel
  27 januari 2019 at 21:01

  Weer super mooi ! Ik ben echt ‘Fan’ van jou ☺️ ! De blythes zijn super mooi wie weet binnen enkele jaren ook een hobby van mij…
  Eerst het Barbiehuis voor mijn dochter Cilou pimpen .
  Ik hou je blog in de gaten altijd heel leuke ideeën en tips op te vinden !
  Groetjes
  Stephanie

  • Reply
   Sarah
   27 januari 2019 at 21:12

   Wat lief! Dankjewel. Doet me deugd. 🙂

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: