DIY Fashion

DIY | A-lijn tricot jurk

jurk

Een tijdje terug kocht ik verschillende kussenslopen met dierenhoofd print bij Zeeman en daarmee maakte ik verschillende kledingstukken voor Enora. Eén van de werkjes die ik maakte was een tricot A-lijn jurkje. Enora, die was zoals altijd mega enthousiast. Als het gaat om kledij maken, kan ik niks mis doen volgens haar. ^^

WILD ANIMAL

Voor dit jurkje gebruikte het patroontje van de Droomfabriek, gratis op hun website te verkrijgen voor verschillende maten. Het wolvenstofje is een kussensloop van Zeeman die ik los heb getornd en enkel het voorpand van heb gebruikt. De blauwe stof  (tricot) komt van een winkel op Ledeberg die een uitverkoop houdt.

Het formaat van de kussensloop was helaas net iets te klein om het te kunnen gebruiken voor het complete voorpand van de jurk met resultaat dat ik bovenin het voorpand ook de blauwe tricot heb gebruikt als voor de mouwen en achterpand. Voor meisjes met een kleinere maat (ik maakte 104) zal het vast wel lukken om het volledige voorpand uit de kussensloop te maken.

Je ziet dat mijn kleine meid er ook niet tegenop zit om te poseren. Een nieuwe jurk en deze mooi tonen voor op de foto’s, daar is ze wel toe bereid. ^^

Happy Moments

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ellen
  15 november 2016 at 12:58

  Die kussensloop is gewoon katoen dan?
  Zit er nog tricot aan de binnenkant van dat stuk?

 • Reply
  Kirsten
  17 november 2016 at 08:40

  Zo’n toffe jurk! Echt innovatief vind ik het om daarvoor die kussensloop te gebruiken! Knap!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: