Er op uit

DISNEYLAND PARIJS DEEL 2 | ATTRACTIES EN SPEKTAKELS

Dag Disney fanaten! Intussen is het bijna 3 weken geleden dat ik het park bezocht en wat mis ik het. Als je me zou zeggen “Je mag morgen terug.”, ik zou dolgelukkig zijn (later mag ook natuurlijk ^^). Je kan mijn vorige post waarin ik wat meer vertel over ons bezoek in Disneyland Parijs hier vinden. In deze post ga ik wat meer vertellen over de attracties en de spektakels. Hoe deze meevallen met een 4-jarige. Een vraag die elk ouder zich wel stelt voor er gekozen wordt om naar een attractiepark te gaan is “Kan mijn kind er veel attracties doen?”. Wel, ik zocht het voor je uit!

 

Attracties Disneyland Paris

In het Disneyland park heb je 40 attracties. Hiervan waren er een 6-tal in onderhoud. Onder de attracties vallen ook de speeltuinen, het kasteel en het ontmoeten van Disney figuren en dergelijke.

 •  geen minimumlengte: 35 attracties
 • 81 cm: 1 attractie (Autopia)
 • 1,02 cm: 2 attracties
 • 1,20 cm: 1 attractie (Star Wars)
 • 1,40 cm: 1 attractie (Indiana Jones)

Attracties Walt Disney Studios

Walt Disney Studios is een kleiner park met slechts 14 attracties. Op een halve dag ben je gemakkelijk rond. Wij kwamen toe bij openingstijd en na dat we alles ruim op het gemak hebben gedaan besloten we rond 14u terug naar het Disneyland park te gaan.

 • geen minimumlengte: 9 attracties
 • 81 cm: 1 attractie (Toy Soldiers)
 • 1,02 cm: 1 attractie (Tower of Terror)
 • 1,07 cm: 1 attractie (Chrush’s Coaster) => deze was helaas gesloten tijdens ons bezoek
 • 1,20 cm: 2 attracties

Het zit zo geweldig in elkaar! Enora is 4 jaar oud en uit het medisch onderzoek dat ze onlangs onderging kwam uit dat ze 107 cm lang is. Zoals je ziet is er geen reden om niet met kleinere kinderen te gaan. Ze kunnen op praktisch alle attracties, er zijn er slechts een aantal die voor iets grotere kinderen zijn. Uit het lijstje kon Enora slechts op een handvol attracties niet gaan. Dat valt dus heel erg goed mee!

Disney it's a small world attractie

disneyland parijs attractie

Favoriete attracties:

Mijn vijf favoriete attracties met Disneyland en Walt Disney Studios gecombineerd zijn (Disney figuren niet meegerekend):

 1. Ratatouille: The adventure
 2. The Twilight Zone: Tower of Terror
 3. It’s a small world
 4. Pirates of the Caribbean
 5. Big Tunder Mountain

Wat heel erg leuk is aan de attracties is dat de medewerkers ook telkens gekleed zijn voor hun rol. Ze hebben geen universeel uniform aan, maar ze zijn echt gekleed volgens de attractie. Vriendelijkheid staat bij hen ook voorop, ik ben geen enkele medewerker tegen gekomen die de indruk gaf dat hij/zij daar niet wou zijn.

disney meneer konijn

disney pluto

Disney figuren:

We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk Disney figuren te ontmoeten, afhankelijk van waar we op dat moment waren. Enora vond het geweldig om al haar iconen te mogen ontmoeten. Voor sommige, zoals Alice, Mickey, … waren we beide dagen telkens net te laat … Werkpuntje voor ons volgend bezoek. ^^

We deden het Princess Pavilion twee maal waar we Sneeuwwitje en Ariël mochten ontmoeten, we zagen ook Vaiana, Jessie (Toy Story), Meneer Konijn, Goofy en Pluto. Ook hier is het erg aangenaam dat de cast hun tijd neemt om foto’s te nemen en handtekeningen uit te delen. Het moet niet allemaal super snel gebeuren, je krijgt de kans om van het moment te genieten.

pirate or princess make your choice

disney stars on parade

Disney Shows:

We zagen heel wat shows in Disneyland Parijs, de show Disney Pirate or Princess: Make your choice zagen we zo’n 4-tal keer gedurende de twee dagen dat we er waren. Het is een hele toffe show, vol enthousiasme en een catchy nummertje. ^^ Ook de show Disney Stars on Parade is een must-have om te zien. Maar een show die je sowieso één avond moet bekijken als je er bent, is Disney Illuminations. Een geweldige lichtshow waarbij heel het kasteel wordt opgelicht. Een hele belevenis vol muziek, vuurwerk en spektakel. Enora (en wijzelf) waren helemaal overdonderd. Het is prachtig.

Moteur ... Action

Disney Illuminations

Shows Walt Disney Studios:

Een musthave bij Walt Disney Studios is Mickey and the Magician. Deze show is prachtig om te zien. Jammer dat de wachttijd vrij lang is, want anders had ik de show twee keer gedaan. We zagen ook de Moteurs … Action! Stunt Show Spectacular. Met deze show krijg je een idee hoe ze actiefilms filmen met auto’s en motors. Echt spectaculair!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: