Er op uit

DISNEYLAND PARIJS DEEL 1 | BEZOEK MET HET GEZIN

Na 20+ jaar eindelijk nog eens naar Disneyland Parijs. De magie en de sfeer gaan opsnuiven. Allerlei leuke attracties doen en de geweldige shows ontdekken. It’s a dream come true. <3 Het is naar mijn mening een park dat iedereen minstens één keer in zijn leven bezocht moet hebben. Disneyland Parijs werd 25 jaar in 2017, leuk om te zien dat ze daarom ook wat decoratie hebben aangebracht. Tot 31 mei 2018 is er ook nog het piraten en prinsessen festival.

Liefde voor Disney

Al jaar en dag ben ik verknocht aan Disney films. Pocahontas is één van mijn favorietjes. Toen mijn mama hem toen hij gereleased werd voor me kocht, toen nog op cassette, heb ik hem meermaals achter elkaar bekeken gedurende een lange periode (en aangezien hij nu op Netflix staat passeerde hij alweer een aantal keer de revue). Ook de leeuwenkoning heeft een plekje in mijn hart. En zo zijn er nog veel meer.

Toen ik klein was ging ik al eens naar Disneyland samen met m’n mama en mijn zus. We logeerden als ik me niet vergis in het hotel Santa Fé. Intussen was dat al eeuwen geleden en teruggaan stond heel hoog op mijn lijstje.

3

Disneyland Paris

De magie van Disney is meteen voelbaar zodra je het park binnenkomt. Iedereen is er vrolijk, de medewerkers zijn allen super vriendelijk en de plek is gewoon prachtig.

Main Street U.S.A. doorwandelen, een straatje vol leuke winkeltjes en etablissementen en dan terecht komen bij het grote paradeplein en het kasteel van Doornroosje. Het is adembenemend en mijn geluk kon niet op. Enora was uiteraard ook heel erg onder de indruk.

1

5

Naast de vriendelijkheid van de medewerkers is het ook zo dat het park er ontzettend proper bijligt. Overal zijn er vuilbakken voorzien en er lopen ook mensen rond met veegborstels en vuilblikken. Ik heb er eigenlijk niks op de grond zien liggen.

Een attractie bezoeken is ook een hele belevenis, de medewerkers zijn telkens gekleed volgens de attractie en opnieuw is iedereen heel vriendelijk en vrolijk.

6

Bezoek

We kozen ervoor om het park gedurende de week te bezoeken. Zo vermeden we de weekenddrukte. Hierom hebben we ook gekozen om geen feestdagen te integreren in ons bezoek want die momenten trekken uiteraard ook nog extra volk aan. Enora mistte dus wel twee dagen school, maar in de eerste kleuterklas missen ze uiteraard nog niet zo erg veel. Ik moet zeggen dat onze tactiek zeker heeft geholpen want ondanks het mooie weer was het heel goed te doen qua volk. Het langste dat we hebben moeten wachten voor een attractie zal zo’n 40 minuten zijn en we hebben bij sommige attracties meteen kunnen doorlopen. We hebben geen enkele keer een fastpass gebruikt.

We vertrokken woensdagnamiddag al richting het hotel, zo hoefden we de rit ‘s ochtends niet te doen. Op die manier hoefden we niet extra vroeg op te staan omdat we een hotel op 20 minuten van Disneyland Parijs hadden geboekt. Helaas dus geen Disney hotel, maar dat houden we dan tegoed voor ons volgend bezoek. ^^ De parking kost je 25 euro per dag (tenzij je in het park logeert) en deze was vrij leeg. We konden vrij dicht aan de ingang parkeren. We zagen bij het binnenkomen dat heel wat mensen met het openbaar vervoer kwamen.

Voor je het park binnengaat is er eerst nog een controle, je tassen gaan door een scan en jijzelf gaat ook door een metaaldetector. Veiligheid staat voorop. Er lopen ook militairen rond en niet op een storende manier, want ik kwam slechts één tegen. Wel meerdere bewakers met honden. Dit allemaal bij de in en uitgang, niet in het park.

4

Outfit: shirt: JBC (spon) – broek: Mango

 

Benieuwd wat we van de attracties vonden? Blijf dan zeker volgen voor deel 2!

*Dit bezoek is tot stand gekomen dankzij een samenwerking

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nicole Orriëns
  22 mei 2018 at 09:43

  Best een prettig idee die grondige controle! Zo voel je je hopelijk ook veiliger in het park.

 • Reply
  Kool Family
  23 mei 2018 at 16:21

  Waaaw, wat een gedroomde samenwerking!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: