Er op uit

Dinos Alive | Kursaal Oostende

Dinos Alive

Een tijdje terug kreeg ik van Toerisme Oostende een uitnodiging om Dinos Alive in Kursaal Oostende te bezoeken. Ik moest er geen seconde langer over nadenken en bevestigde meteen onze komst. Zulke gezinsevenementen zijn altijd leuk en dan heeft mijn gezin ook wat aan mijn vele uren achter de computer. ^^ De expo is open sinds eind juni en je kan er nog naartoe tot en met 4 september. Ideaal om eens tijdens je vakantie te bezoeken.

Dinos Alive

Na een goed georganiseerd ontbijt trokken we allen richting Kursaal Oostende om de expo te bezoeken en meteen bij binnenkomst zagen we een gigantische dinosaurus, Enora was meteen al een beetje bang. Dat Enora een beetje bang zou zijn hadden we eigenlijk al wat verwacht aangezien ze wel snel bang is van vreemde, grote dingen. Haar angst was gelukkig niet dramatisch, dus je moet je geen schreeuwend en huilend meisje voorstellen, maar ze wou gewoon zelf niet rondlopen en dus hing ze alweer als een aapje aan ons lichaam.

Dinos Alive

De dinosauriërs zitten knap in elkaar en zien er door de bewegingen en geluid erg realistisch uit. Bij elke dinosaurus staat er ook een bord waarop je alle informatie op kan lezen. Zo weten we nu dat een velociraptor slechts een 25 kg zou gewogen hebben, wat ons toch erg weinig lijkt. Maar zo hebben we alweer wat bijgeleerd. ^^ In het begin van de expo kan je ook een foto laten nemen terwijl de kinderen op een dinosaurus zitten (wat we uiteraard niet konden doen met Enora) en kan je een introductiefilmpje bekijken.

Dinos Alive

Dinos Alive

De expo is volgens mij vooral interessant voor kindjes vanaf 4/5 jaar (afhankelijk van de interesses van je kind) en dan baseer ik me voornamelijk op de spelletjes die je er kon spelen. Je kan namelijk racen tegen een T-Rex, dino-eieren zoeken in een zandbak, rondlopen tussen de dino’s met behulp van een 3D-bril of kleurplaten inkleuren. Maar evengoed was het voor Enora indrukwekkend dus het kan zeker wel voor kleine en grote kinderen.

De expo is ideaal om te bezoeken als het weer minder goed is en je activiteiten moet doen binnenhuis. Tickets voor Dinos Alive vind je hier en bekijk zeker eens hun filmpje!

Sarah Hanssens

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Sofie van OHEA
  4 juli 2016 at 16:17

  Het was fijn je nog eens te zien!

  • Reply
   Sarah
   4 juli 2016 at 20:13

   Jou ook! Ga je naar LEGO in augustus?

   • Reply
    Sofie van OHEA
    5 juli 2016 at 19:42

    boehoehoehoe daarvoor ben ik niet uitgenodigd … zou Abel nochtans fantastisch vinden (en ik ook)

 • Reply
  Sandra
  4 juli 2016 at 17:44

  Ik ben fan van dino’s! Misschien toch nog geschikt voor een 10-jarige? 😉

  • Reply
   Sarah
   4 juli 2016 at 20:13

   Ik vond het ook cool dus waarschijnlijk wel. ^^

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  5 juli 2016 at 10:01

  Mooi hoor! Ik houd wel van dino’s.

 • Reply
  Kleine Prinses
  10 juli 2016 at 10:31

  gaaf!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: