Lifestyle

CÎME | Universal Balm Himalaya 29°n – 81°e

universal balm

De universal balm van CIME is een verzachtende en herstellende balsem geschikt voor dagelijks gebruik en is gemaakt op basis van 7 essentiële oliën en chiuri boter uit de Himalaya. De producten van CIME zijn helemaal natuurlijk en vrij van parabenen, phenoxyethanol, synthetische parfums, propylene glycol en siliconen, hierdoor zijn de producten van CIME goed voor alle huidtypes, ook de dames (en heren) met gevoelige huidjes!

CIME en de dames achter het merk leerde ik kennen in Antwerpen op de Beauty Speed Date en was meteen onder de indruk van hun producten. Hun assortiment bestaat uit verschillende producten waaronder verschillende dag- en nachtcrèmes, een herstellende serum voor het gelaat, reinigingsolie en nog veel meer.

Universal balm 29°n-81°e

De balsem kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden:

 • in het geval van geïrriteerde huid
 • bij vermoeide spieren en stijve gewrichten
 • om de spieren op te warmen
 • bij kloven, schrammen, insectenbeten of blauwe plekken
 • om vrijer te ademen
 • bij vermoeide voeten.

Hier in huis gebruiken we het voornamelijk voor mijn schouder (trapeziumsyndroom), uitslag, zonnebrand,  blauwe plekken en schrammen/kloven. Zeker nu het warmer weer wordt en Enora vaker in korte broek of rok rondloopt zijn er sneller schaafwonden op de knieën die wel wat balsem kunnen gebruiken.

universal balm

universal balm

De verpakking ziet er mooi uit en het uiterlijk van de tube past volgens mij heel goed bij het product, een beetje een vintage look. Op de voorzijde van de doos zie je niet meteen waarvoor het goed is, maar op de achterzijde heb je allerlei afbeeldingen die meer uitleg geven.

De universal balm van CIME zal hier een vast product in ons “medicijnkastje” blijven, een heerlijke ruikende crème die goed is voor verschillende zaken. Nu hoef je niet meer verschillende tubetjes zalf bewaren die maar goed zijn voor één ding. De balsem is te koop voor €14,75, rechtstreeks online of bij natuurwinkels zoals Bio-Planet.

*Ik kreeg dit product maar dit heeft geen invloed op mijn mening.

Sarah Hanssens

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mariska
  18 mei 2016 at 16:06

  Klinkt best wel handig en de verpakkingen zijn leuk!

  • Reply
   Sarah
   20 mei 2016 at 08:59

   Echt handig en ook ideaal voor als je op reis gaat aangezien hij ook werkt voor insectenbeten en zonnebrand. Geen tien verschillende zalfjes en tubetjes meer nodig.

 • Reply
  Ineke
  20 mei 2016 at 08:56

  Oh die verpakking alleen al doet het voor mij 🙂

  • Reply
   Sarah
   20 mei 2016 at 08:58

   Die is leuk hé! Al hun producten hebben wel leuke verpakkingen, maar deze heeft echt zo’n retro look die werkt voor mij. ^^

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: