Geen categorie

DIY | Candy Dress | La Maison Victor

candy dress

Afgelopen weekend maakte ik mijn eerste Candy Dress aan de hand van een patroontje van La Maison Victor (LMV). Ik zag dit jurkje op allerlei groepjes voorbij komen en ik was zo onder de indruk van de creaties dat ik het ook eens wou proberen.

Het heeft me toch een tweetal dagen gekost om het jurkje tot een goed einde te brengen, incl bloed, zweet en tranen, maar het is af en ik denk dat het resultaat er best mag zijn. De volgende keer zou ik wel eerder voor een dun maar steviger sweaterstofje gaan in de plaats van een tricotstofje. Ohja, vlieseline en nestelringen staan nu ook op mijn lijstje om in huis te halen. ^^

candy dress

Samen met het jurkje ging ik bij Veritas langs om een gepast koord te vinden voor in de tunnel van het jurkje en koos ik ook een bijhorend biais band. Normaal is het de bedoeling om de hals onafgewerkt te laten, net zoals de zakken, maar omdat ik het met deze stof toch mooier vind als het afgewerkt is waagde ik me ook de eerste keer aan biais band. Deze stikte ik er eerste verkeerd op waardoor ik het nog eens mocht loshalen, maar ik denk dat het er nu best oké uit ziet. Aangezien ik er niet op voorzien was heb ik uiteraard geen extra naadwaarde voorzien aan de hals waardoor die nu iets wijder is dan zou moeten, maar het past prima vind ik. Deze zomer mag alles wel wat losser zijn niet waar. 😉 De mouwen heb ik ook gevoerd ipv ze onafgewerkt te laten. Achteraf gezien had ik ze ook met biais kunnen afwerken, maar dat had ik toen nog niet.

candy dress candy dresscandy dress

Haar nieuwe schoentjes passen er perfect bij, hopelijk passen deze tegen de zomer want nu zijn ze nog wel wat aan de grote kant, maar ze waren totaal niet duur waardoor ik ze toch al mee heb genomen. ^^

candy dress candy dress

Zo, dit resulteerde in nog een extra zomerjurkje in Enora haar kleerkast. Hopelijk krijgen we lekker veel mooie zomerdagen waarbij ze allerlei jurkjes en rokjes zal kunnen dragen.

Sarah Hanssens

6 Comments

 • Reply
  Brighid
  24 februari 2016 at 10:08

  Wat een schattig schattig jurkje! En die schoentjes erbij matchen perfect. Leuk gedaan 😀

  • Reply
   Sarah
   24 februari 2016 at 10:16

   Bedankt Brighid!

 • Reply
  Marjolein
  24 februari 2016 at 22:07

  Wow, wat super leuk! Kan ik toevallig dat patroontje van je krijgen? Of waar kan ik het vinden? En dat stofje, te leuk ook!

  • Reply
   Sarah
   26 februari 2016 at 18:59

   Hoi! Het is een patroon van La Maison Victor, intussen wel uitverkocht in het Nederlands, wel nog te koop in het Frans (die heb ik ook).

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: