Geen categorie

#boostyourpositivity | Kinderen

#boostyourpositivity

Het laatste #boostyourpositivity thema gaat over kinderen. De vragen die ik met dit postje ga beantwoorden zijn “Wat is je grootste uitdaging als ouder?” en “Hoe spendeer je de tijd met je kind(eren)?”.

Uitdaging

Wat ik een uitdaging vind is kalm blijven als ze nog maar eens iets wilt zoals een koek, wat niet altijd kan, je haar dat dan ook uitlegt maar ze toch eindigt in een driftbui, eender waar, thuis, in de auto, in de supermarkt, … Of zoals afgelopen woensdag, weinig slaap omdat ze erg onrustig heeft geslapen en ze ‘s ochtends ook heel hangerig was zodat je niets kan doen in het huishouden, maar als je met haar bezig bent, ook niets goed is. Dan denk ik wel van verdorie, leg het dan toch uit wat je wilt. Meestal lukt het wel om de kalmte te bewaren en te beseffen dat ze het niet slecht bedoelt, maar soms merk ik wel dat ik “foutjes” maak.

#boostyourpositivity

Quality time

Enora is nog klein dus veel kunnen we nog niet samen doen qua spel, maar ze “kookt” regelmatig voor mij en laat me dan proeven van haar onzichtbare brouwsels, met blokken spelen, met poppen spelen doen we uiteraard ook. We gaan ook af en toe naar een speeltuin of eens gaan zwemmen, al is dat laatste alweer eventjes geleden. Ze helpt mij ook vaak mee met de vaatwas te legen of de was de te doen. Wel kocht ik voor haar twee gezelschapsspelletjes vanaf 2j om bij haar verjaardag af te geven.

Dit was de laatste challenge voor deze boostyourpositivity campagne. We zijn ook uitgenodigd voor een boostyourpositivity brunch die binnenkort zal plaatsvinden. Ik ben heel erg benieuwd om de andere bloggers te leren kennen.

2 Comments

 • Reply
  liese
  23 november 2015 at 09:56

  ik vind het ook het meest vermoeiend als ze “nergens goed zijn”.

  • Reply
   Sarah
   23 november 2015 at 09:58

   Dat is hé. En ergens weet je wel dat ze het niet slecht bedoelen, dat ze zich gewoon op dat moment slecht voelen ofzo, maar toch is er soms iets dat knaagt waarbij ik dan denk van “oooh, ik zou u nu achter het behang kunnen kleven hé”. Maar uiteindelijk heb ik woensdag mijn huishouden gelaten voor wat het was en samen met haar in de zetel naar Frozen gekeken. ^^

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: