Mama Personal

BLOGGERS VS BLOGGERS

bloggers mentaliteit

Vandaag wil ik het hebben over hoe (nieuwe) bloggers omgaan met andere bloggers. Let wel, dit is mijn eigen mening, hoe ik het zelf ervaar. Voor jou kan dit uiteraard heel anders liggen. Sommige bloggers hun mentaliteit is echt niet oké en soms voelt het aan alsof ik terug op de schoolbanken zit.

Jij krijgt dat allemaal gratis? Amai, ik zou beter ook gaan bloggen.

Laat ik starten met het begin. Heel wat mensen beginnen met bloggen omdat ze denken dat het een gemakkelijke weg is om gratis spullen te krijgen. Nu laat ik je zeggen, spullen zijn niet gewoon gratis. De bedoeling is dat je er hard voor werkt. In ruil voor een “gratis” product, moet er gewerkt worden. Ze verwachten namelijk een mooi artikel in de plaats die voldoet aan de nodige SEO normen en dan ook nog mooie eigen foto’s bevat. Dus als je denkt dat dit een gemakkelijke manier is, think again. De mensen die om deze reden gaan bloggen, stoppen er even snel terug mee omdat het niet hun passie is. Zelf kreeg ik ook al mails of berichtjes met de vraag of ik hen producten wou sturen …

Heb je wat PR contacten voor mij?

Een vraag die vaak voorbij komt “Heb je wat contacten van PR bureaus voor mij?”. Hier zijn veel bloggers terughoudend voor en ik denk dat ik eindelijk weet waarom. Zelf zag ik er geen erg in. We zijn bloggers onder elkaar, ik zie ons ook niet als concurrenten. Gewoon mensen met dezelfde hobby. Maar net zoals ik uitlegde in mijn eerste punt. Als er iemand begint te bloggen voor freebies, dan is het niet slim om zo’n persoon te helpen aan contacten.

bloggers mentaliteit

Terug op de schoolbanken …

En intussen geven sommige bloggers je het gevoel dat je terug op de schoolbanken zit. Kliekjes, roddels, gewoonweg negeren van andere bloggers, … Ik ben zelf iemand die probeert met iedereen overeen te komen, maar de verhalen die ik soms hoor van bloggers over hoe ze behandeld worden, erg. Ik hoor je nu denken, dan roddel je toch ook? Voor mij is dat op dat moment iemand hun hart laten luchten. Frustraties moeten er op een bepaald moment eens uit.

Dat je met het ene persoon beter kan vinden dan een andere, iedereen begrijpt dat. Maar het bewust negeren van mensen, daar kan ik niet tegen. Of mensen zwart maken in een hele groep. Nee, dat kan echt niet. De “so called friends”, nog erger. Dan denk je iemand goed te kennen, maar niets is minder waar.

Oké, dit is hier stilaan een klaagpost geworden. Niet helemaal de bedoeling. Maar het “bloggerswereldje” is dus niet alleen rozengeur en maneschijn. Want naast de stress van goede cijfers te halen is er dus ook nog deze mentaliteit waar je mee om moet gaan.  Gelukkig doen we tot nu toe het bloggen nog graag. 😉

little family of 3

Afbeeldingen: shutterstock

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Beau Bewust
  22 september 2017 at 14:31

  Wat een goede post! Ik herken veel dingen in je verhaal. Zelf had ik een ‘goede vriendin’ die altijd om advies vroeg. Ik heb haar veel van mijn contactgegevens en PR bureau’s gegeven en hierdoor heeft zij mooie klussen binnen kunnen halen. Helaas is de vriendschap snel voorbij gegaan omdat ik blijkbaar niet meer nodig was.. Jammer.. maar waar! Ik merk dat ik nu een stuk terughoudender ben geworden en niet zomaar meer mijn contactpersonen deel..

  • Reply
   Sarah
   22 september 2017 at 14:39

   Inderdaad, dat dus! Vreselijk vind ik dat. In de toekomst zal ik dat ook niet meer doen. Maar in het begin zijn we nog naïef zeker.

 • Reply
  Eva
  22 september 2017 at 14:51

  Goeie blogpost! Ik ben zelf een newbie. Op bepaalde social media kanalen zie ik nog weleens “not so nice” opmerkingen van meer ervaren bloggers over beginnende bloggers. En dat vind ik jammer. Ik zou zelf nooit een andere blogger om contactgegevens van bijv een pr bureau oid dergelijks vragen. Ik wil dat soort dingen zelf ontdekken enzo.
  Gelukkig zijn er voldoende bloggers die wel vriendelijk zijn en bereid zijn antwoord te geven als je iets echt even niet weet.

  • Reply
   Sarah
   22 september 2017 at 14:54

   Dat is inderdaad jammer. Beginnend of ervaren, dat zou geen verschil mogen maken. Uiteindelijk is iedereen van 0 begonnen dus ik begrijp niet waarom men zo doet. Als je eens iets niet weet, stuur maar een mailtje en wie weet kan ik je helpen. 🙂

   • Reply
    Eva
    22 september 2017 at 15:48

    Dat is lief van je!

 • Reply
  Mama Naturelli
  22 september 2017 at 15:15

  Jammer zeg! Ik blog nu twee jaar, maar ben pas sinds een paar maanden beginnen samenwerken en dergelijke. Gelukkig geen last van gemene opmerkingen of vrienden die met contacten gaan lopen. Ik merk wel dat ik het zelf moeilijk hen om te ‘moeten’ als blogger. Daarom ga ik het terug als vroeger volledig op mijn eigen manier doen, en even een pauze inlassen. Hoop dat dat weer nieuwe inspiratie, en vooral weer goesting om te schrijven, oplevert!

  X.

 • Reply
  Miss Pixie
  22 september 2017 at 15:29

  Ik herken wel wat van de dingen die je zegt. Ik kan er echt van ontploffen als mensen denken dat je als blogger niets anders doet dan “gratis” spullen krijgen en feestjes afschuimen.

  • Reply
   Sarah
   22 september 2017 at 15:30

   Oh echt, elke keer hoor ik zo’n reactie ? frustrerend

 • Reply
  Quirina
  22 september 2017 at 16:21

  Leuke blog, maar ik denk dat je moet bloggen omdat je wil bloggen. Niet om gratis producten die je kan krijgen. Ben zelf een net beginnende blogger van 2 blogsites 1 over honden en de ander over lifestyle en ik doe dit echt omdat ik het leuk vind. Mocht er ooit een samenwerking uitkomen ja dat is mooi of een product krijgen en zou dit echt als een kleine pluspunt zien. Ben ook niet echt een super goede blogger omdat ik dyslexi heb en altijd maar stoeit met de leestekens. Dus voor mij is echt veel mooier dat mensen het leuk vind om mijn blogs te lezen dan dat ik iets zou krijgen en net als ik het leuk vind om andere blogs te lezen wat ik dan zelf interessant vind zoals dit artikel.

  • Reply
   Sarah
   22 september 2017 at 16:29

   Zo is het inderdaad! Ik kan me voorstellen dat het met dyslexie niet gemakkelijk is voor jou! Knap dat je het toch doet!

 • Reply
  Mamavantweeblog
  22 september 2017 at 16:28

  Wat mooi geschreven! Ik herken er ook veel in. Onlangs op een meet zei een andere blogger letterlijk dat sommigen over lijken gaan. Ik geloof het allemaal. Bij echte vriendschappen zie je elkaar niet als concurrentie. ❤️ (Enfin ik zie geen enkel als concurrentie!)

 • Reply
  Nicole
  22 september 2017 at 16:36

  Gelukkig nog niet aan mij geadresseerd (tenminste, wat er eventueel achter de rug om gebeurt, weet ik niet), maar ik heb wel hier en daar opmerkingen gezien die ik te ver vond gaan. En dan gaat het met name om neerbuigend doen naar bloggers die niet de grote aantallen halen, of ze nu lang of kort bloggen. Of in de ogen van sommige ervaren bloggers domme vragen stellen. Jammer. Maar ik denk nog steeds dat het daarbij om een hele kleine groep gaat (dat hoop ik dan toch), want ik heb zelf tot nu toe vooral hele leuke ervaringen met medebloggers, positief, inspirerend en opbeurend.

 • Reply
  Ellen
  22 september 2017 at 16:47

  Ik maak het persoonlijk niet mee wat je schrijft maar ik geloof het helemaal. Alhoewel ik persoonlijk de blogwereld nog iets liever vind dan de IG wereld. Daar merk ik vlugger negativiteit of jaloersheid. Wat jammer is. Zelf blog ik om volledig mn eigen ding te kunnen doen. Gratis dingen krijg ik zelden en als je dan iets gratis krijgt is het soms gewoon crap en dan zit je daar en voel je je verplicht om er over te bloggen. Sucks ? hahaha dus mijn conclusie is uiteindelijk : Gratis spullen kunnen leuk zijn maar soms meer a burden dan a joy. Dus euh laat mij maar lekker m’n ding doen. ?

 • Reply
  Gerda
  22 september 2017 at 21:30

  Gelukkig niet zoveel last van. Nog niet althans. Ben dan ook erg op mijzelf gericht qua bloggen en heb weinig met anderen te maken. Natuurlijk wel reacties op een artikel, maar dan heb ik het gevoel ook echt tegen een lezer te hebben en niet tegen een blogger. Wat ik wel storend vind, zijn van die groepen op Social Media die elkaar zogenaamd helpen aan volgers en dan het laten afweten zodra zij aan de beurt zijn. Gaat in sommige gevallen zelfs om bekende bloggers. Of volgen om te ontvolgen. Apart wereldje 🙂 Gewoon je eigen ding blijven doen en schrijven. Groetjes.

 • Reply
  Gaëlle | BestKidEver.be
  22 september 2017 at 22:45

  Jammer dat je het zo moet ervaren. Maar ik denk dat het inderdaad niet evident is soms. Jaloezie is menselijk en dat ervaart iedereen… Maar in de bloggerswereld is dat toch voor niets nodig? Ik ben van mening dat je verder komt als je elkaar onderling blijft helpen. Een beginnend blogster ?

 • Reply
  Maargy
  23 september 2017 at 02:07

  Jeetje, wat een gedoe! Nooit gedacht dat er zoveel haat en neid in de blogosphere rondzweeft. Ik ben zo’n 4 maanden geleden begonnen en eerlijk gezegd zal het me ook een worst wezen wat er gezegd wordt door anderen..ik vind het leuk om te doen! Dat is het belangrijkste toch? Misschien is het de leeftijd (43 ) of dat ik aan de andere kant van de wereld woon? Geen idee. In ieder geval leuke post en ga gewoon lekker door met wat je het liefste doet: bloggen! liefs Maargy xoxo

 • Reply
  Alice
  23 september 2017 at 08:01

  Goed artikel! En ik vind niet dat je klaagt, je kaart gewoon iets aan wat effectief gebeurd tegenwoordig. Maar zoals sommigen al zeiden, diegenen die bloggen omdat ze graag iets delen met anderen, die zullen overleven. Waar ik me trouwens blauw aan erger zijn de clickbait artikelen die beginnende bloggers zogezegd op weg kunnen helpen (denk aan artikels over SEO, tags, tips, … ) maar die eigenlijk alleen maar geschreven zijn om bezoekers te winnen om zo weer mediabedrijven te imponeren voor gratis gooiden. °diepe zucht°

 • Reply
  Kelly
  23 september 2017 at 08:43

  Vooral over dat laatste stuk heb ik overwogen om ook iets te schrijven maar heb besloten het niet te doen.
  Blijkbaar vinden sommige bloggers zich heel wat en vinden het nodig om anderen belachelijk te maken of in de grond te stampen ! Of zelfs jaloers reageren als iemand iets mag gaan doen ofzo dan denk ik: kom op zeg je bent toch volwassen ?
  Goed dat je dit aankaart 🙂

  • Reply
   Sarah
   23 september 2017 at 10:37

   Inderdaad! Soms vaak het idee dat ik alweer op de lagere school zit ?. Die jaloezie is toch nergens voor nodig, wees eens blij voor een ander.

 • Reply
  Lysanne
  23 september 2017 at 12:17

  Yesss! Precies wat je zegt! Ik ben zes jaar geleden begonnen met bloggen en toen had je dit allemaal niet. Je ging bloggen, omdat je het écht leuk vond. Niet om gratis spullen! En die reacties af en toe tegen elkaar….

 • Reply
  Nicole Orriëns
  26 september 2017 at 10:17

  Dat klinkt niet zo fijn allemaal. Zelf heb ik gelukkig geen ervaring met roddels en zo. En dat wil ik ook helemaal niet : )

  Ik blog inmiddels 15 jaar, en er is in die tijd wel veel veranderd.

 • Reply
  Thijs
  2 oktober 2017 at 09:51

  Hi Sarah,
  zonde dat je dit zo ervaart. Ik hoop dat iedereen blogt omdat ze het graag doen en niet voor free stuff. Niet te hard aantrekken wat een ander doet een keihard je eigen ding doen. Jaloezie is een vuil beestje dat het best verdelgd wordt door te negeren. Heel veel succes!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: