Interieur Lifestyle

REVIEW | BLACK+DECKER STEAM-MOP

Ik geef het eerlijk toe, als het op het huishouden aankomt durf ik wel lui zijn. Mijn was stapelt zich enorm op, ik heb een hekel aan dweilen en moet een stofzuiger nu echt zo veel lawaai maken? Ik doe ondanks dat wel mijn best. Maar ik hoopte op een wondermiddel die mij het leven wat gemakkelijker zou maken. Zou de Steam-mop van Black+Decker dat zijn?

Op woensdag- en vrijdagnamiddag “ontferm” ik mij over het huishouden. Ik doe de vaat, ik doe wat wasjes en ruim op. Stofzuigen deed ik sinds onze nieuwe sledestofzuiger van Miele wel. Maar dweilen, nee … dat liet ik  over aan de man des huizes. Ik weet niet hoe het komt, maar ik kan niet dweilen zonder dat het er uit ziet alsof er iets volledig is misgegaan. HET LUKT NIET.

Om het dweilen gemakkelijker te laten verlopen en omdat ik in mijn hoofd had dat dat wel sneller zou gaan, wou ik wel eens een stoomreiniger uitproberen. Is dat inderdaad wel zo efficiënt als dat iedereen zegt en zou dat mij wel lukken? Zou ik eindelijk eens een streeploze vloer te zien krijgen? Ik moet zeggen, we hebben een vervelende tegelvloer in huis en dweilen met product is gegarandeerd zorgen voor miserie. Dus ik was ontzettend benieuwd naar de Steam-mop 11-in-1 van Black+Decker. Zou die de klus klaren? Zouden wij een goed team zijn?

11-IN-1 STEAM-MOP

Je kan de Steam-mop van Black+Decker vinden met verschillende functies, vandaar dat je er telkens gaat bij zien 11-in-1 of meer of minder. Dit hangt af van de accessoires die erbij zitten. Ook heeft deze versie een Steam-mitt waarmee je allerlei oppervlakken kan ontsmetten. Heel handig met kindjes, als je tweedehands speelgoed zou aankopen, met dit zijn ze meteen gedesinfecteerd. Om je vloer te reinigen gaat het heel gemakkelijk. Je vult het reservoir met kraantjeswater en met de draaiknop kies je welk type vloer je gaat kuisen. Je hebt ook een steam-burst functie om hardnekkige vlekken aan te pakken. De doeken kan je nadien wassen in de wasmachine op 60°.

 • 11 in 1 Steam-mop™ met uitneembare handstoomreiniger, SteaMitt™ en andere accessoires
 • Steam burst – Extra stoom met een druk op de knop
 • Doodt 99.9% van de bacteriën, ziektekiemen en stofmijten – zonder chemische schoonmaakmiddelen
 • Klaar voor gebruik in 15 seconden
 • Eenvoudig te vullen met gewoon kraanwater
 • De Easy Glide™ microvezel stoomdoeken zorgen voor een grondige vuilafname en gaan tot meer dan 100 wasbeurten mee

Het reservoir is niet voldoende om mijn volledige benedenverdieping te poetsen, dus tussendoor vul ik die nog eens op. Gelukkig is hij op 15 seconden terug klaar voor gebruik dus dat is helemaal niet erg. Het snoer is 6 meter lang, dat is te kort om mijn beneden te doen, dus ik koppel hem aan een verlengkabel en deze versteek ik dan ook naarmate ik verder ga in huis.

Info: Als je al altijd je vloer gereinigd hebt met detergent, kan het een paar poetsbeurten duren eer je vloer streepvrij is. Detergent laat een film achter op je vloer en dit ga je nu eerst moeten verwijderen. Opgelet, als je tussendoor nog zou dweilen, doe dit dan ook gewoon met water en voeg er geen zeep aan toe.

STEAM-MITT

Het is een 11-in-1 Steam-mop en dus zit ook de Steam-mitt hierin verwerkt. Je klikt het water reservoir er uit, koppelt het juiste hulpstuk met handschoen er op aan en je bent klaar om al je oppervlakken, kranen, speelgoed, … schoon te maken. Het voelt een beetje gek, een handschoen waar stoom uit komt, maar het is wel handig om zonder kuisproducten je kranen (met kalk) schoon te maken, om over kleverige vlekken te gaan (gemorst iemand?), …

Er zijn ook nog een tal van andere hulpstukken bij de 11-in-1 steam-mop, zo heb je een borstel met stalen haartjes om je BBQ schoon te maken, een ramenwisser, een doek voor jouw stoffen zetel proper te maken, … Al vind ik het voor de ramen niet zo ideaal. Ik gebruik dan liever mijn Window Vac. Voor badkamers zijn er ook nog andere opzetstukken zodat je je kranen en dergelijke nog beter kan reinigen.

CONCLUSIE

Ik ben fan van de Steam-Mop! Geen gerommel meer met emmer, dweil en trekker. Gewoon de Steam-Mop vullen, in het stopcontact stoppen en gaan met die banaan. Ik geef toe, als mijn vloer heel erg vuil is (wat met de renovaties wel durft gebeuren), is de vloer niet in één keer proper te krijgen. Maar bij normaal gebruik van onze vloer is het echt een super ding. Waar ik met dweilen altijd strepen heb, kan ik het nu streeploos zonder te veel last van mijn rug door te bukken om de dweil uit te wringen enz. Het gaat in mijn geval ook sneller. Sinds ik deze Steam-mop heb kwam de dweil alleszins niet meer uit de kast.

Het enige wat mij een beetje irriteert is het snoer. Het is geen drama dat ik die af en toe moet verplaatsen afhankelijk van waar ik aan het poetsen ben. Maar dat hangt dus wel wat in mijn weg, zeker met het verlengsnoer er aan. Een draadloze stoomreiniger zou nog een grotere topper zijn! Maar dat bestaat (nog) niet volgens mij.

Maak jij al gebruik van een stoomreiniger? Hoe bevalt deze jou?

*dit artikel bevat samples

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kool Family
  31 mei 2018 at 09:47

  Ziet er ook echt iets voor mij uit! 😉

 • Reply
  Sofie Lambrecht
  31 mei 2018 at 13:37

  Jahaa hier ook nog altijd fan!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: