Geen categorie

Afvallen | mijn verhaal over afvallen met Prodimed

prodimed

Sommigen onder jullie kennen Prodimed misschien al of soortgelijke producten als Novashops of Protislank. In elk geval, Prodimed is dus een proteïne dieet die bestaat uit verschillende fases. Je start in fase 1: het totale eiwitdieet en uiteindelijk eindig je in fase 5: gezonde voeding. Een voormalig klasgenootje van mij had ook al Prodimed gedaan en zij was hier laaiend enthousiast over dat ze het na haar tweede zwangerschap nog eens deed, met succes. Daarom waagde ik mijn kans en probeerde ik het ook.

Ok, ik heb even getwijfeld of ik al dan niet mijn verhaal over mijn afvalproces ging delen met jullie, zeker omdat ik mijn doel nog steeds niet heb bereikt. Komaan doorzettingsvermogen, where are you?! Het is al jaren dat ik wil vermageren en ik heb al een aantal dingen achter de rug, Infraligne, een heel korte periode Herbalife (dat was niets voor mij), calorieën tellen, …

Na de bevalling in januari 2014 was het gewoon te erg, ik moest en zou vermageren. Ik koop veel te graag mooie kleren, die ik door mijn gewicht dan niet kon kopen en ik voelde me ook niet goed met dat gewicht. Het eerste wat ik deed was beginnen met Weightwatchers, wat me ongeveer 5kg aan gewichtsverlies bezorgde. Niet mis, maar het ging zo traag, aan dat tempo zou ik binnen 20 jaar nog bezig zijn en geloof mij, dat is nu niet wat ik wil. Dus door de positieve reacties van mijn voormalig klasgenootje, contacteerde ik diezelfde diëtiste en maakte ik een afspraak in mei 2014 voor een eerste gesprek en om een proefpakket van Prodimed aan te schaffen die op dat moment in reclame stond.

prodimed

Prodimed | Fase 1 | Het totale eiwitdieet:

Fase 1 van Prodimed bestaat uit Prodimed zakjes, alleen maar zakjes en groenten. Geen vlees, geen fruit, geen zuivel, niets-nada-noppes. Als vrouw mag je 4 à 5 zakjes per dag eten en aanvullen met allerlei groenten. Ook de groenten staan op een lijst want sommige groenten mag je onbeperkt en andere groentesoorten mag je maar 200 gr per dag (totaal). Verder mag je wel kauwgom en muntjes (die je ook wel nodig hebt vanwege de ketose) maar moet alles suikevrij zijn. Keelpijn of een hoest? Keelpastilles en siroop mogen wel, maar ook hiervoor moet je suikervrije vragen bij de apotheek.

Deze fase startte ik op 29 mei 2014 vol goede moed. Vanaf het begin vlogen de kilo’s er af. Als dat geen goede motivatie is, dan weet ik het ook niet meer.  Tegen ongeveer halverwege de zomer was ik al zo’n 15kg kwijt dankzij Prodimed. Het was wel moeilijk want uiteindelijk mag je niets anders meer eten dan die zakjes Prodimed en groenten, al de rest moet je verbannen. Traktaties op het werk, verjaardagsfeestjes, … het is echt al dat lekkers blokkeren en zorgen dat je iets hebt wat je kan eten van Prodimed in de plaats als je honger hebt. Wat ik deed in fase 1 was veel soep eten, daar mocht ik van de diëtiste 1 liter per dag van eten/drinken.

Prodimed | Fase 2 | Het gematigde eiwitdieet:

Fase 2 van Prodimed is hetzelfde als fase 1 met uitzondering dat het Prodimed zakje dat gegeten wordt als avondeten mag vervangen worden door echt vlees of vis, mager uiteraard. Dat wilt dus zeggen dat je 3 à 4 Prodimed zakjes eet per dag en één warme maaltijd bestaande uit mager vlees/vis en groenten.

Fase 2 startte ik ergens tijdens/na de zomer en was voor mij moeilijk. Omdat je alweer iets toe mag laten van “normaal” voedsel, maar voor de rest toch strikt moet blijven, zeker na zo’n lange periode fase 1 had ik het moeilijk om me aan de regels te houden. En eigenlijk is het vanaf hier toch moeilijk blijven gaan. Ok, ik ben met fase 2 nog een 10 kg afgevallen, maar ik maakte veel foute beslissingen omtrent eten en kon me moeilijk herpakken om terug strikt fase 2 te volgen. Daarom gingen ik sneller dan eigenlijk goed was naar fase 3 om dan hopelijk nadien terug strikt fase 2 te kunnen doen.

Prodimed | Fase 3 | De strenge overgangsfase:

Bij fase 3 mag je ook een “normaal” ontbijt. Dus dat betekend 2 à 3 Prodimed zakjes per dag, een normaal ontbijt en normaal avondeten (nog steeds enkel vlees/vis met groenten).

Hier ging het voor mij totaal mis. Tegen de herfst/winter ben ik begonnen met fase 3  en dat was eigenlijk nog moeilijker om strikt vol te houden dan fase 2 en fase 1. Ik had het tegen dan al volledig gehad met de zakjes van Prodimed, altijd dat zelfde eten en sommige dingen waren ook niet echt lekker, maar om toch wat meer keuze te hebben, bleef ik die toch maar eten. Tegen dan woog ik 66 kg, maar stilaan begonnen helaas de kg’s er terug aan te komen door dat ik meer en meer in mijn oude patroon viel.

Ik heb dan ook een pauze ingelast, gestopt met Prodimed omdat ik me er niet kon toe zetten, dan toch opnieuw een paar dagen fase 1 geprobeerd om dan halverwege de week bij de frituur te staan omdat ik er genoeg van had. Dus dan in afspraak met de diëtiste besloten om fase 2 te doen omdat dit beter zou gaan dan opnieuw strikt fase 1. En dit ging even, maar de drive die ik in het begin had zat er niet meer in en ook het feit dat ik op den duur walgde van die zakjes had er ook mee te maken. Dus uiteindelijk besloten om mijn Prodimed stock op te gebruiken en over te gaan op gezonde voeding om zo de overige 6 kg en de extra 6,5 kg die ik opnieuw was bijgekomen kwijt te raken. Momenteel ben ik nog steeds aan mijn stock bezig omdat ik ook daarvoor geen karakter meer had. Maar kijk, we herpakken ons, zie de doelen in mijn DZP en intussen ben ik alweer 1,4 kg lichter! De doosjes Prodimed zijn bijna leeg en dan ga ik volledig over op gezonde voeding (nu eet ik nog 1 à 2 zakjes per dag).

De broeken die ik kocht op mijn laagste gewicht begonnen te spannen en dat heeft toch mijn ogen opengetrokken dat ik me toch echt nu meteen moet herpakken voor het te laat is en al mijn moeite (en geld) voor niets is geweest.

prodimed

Conclusie

Prodimed is echt wel geweldig als je heel veel gewicht kwijt wilt op een redelijk snel tempo. Het vraagt wel heel wat karakter en ook redelijk wat geld. Een doos met 5 zakjes kost zo’n 14,95 euro, dus reken maar uit. Maar ik ben er toen ik het redelijk goed deed, toch 25 kg mee afgevallen op een klein jaar tijd.

Waar kan je Prodimed kopen?

Prodimed is enkel te koop via een erkend verkooppunt en dat erkend verkooppunt is sowieso bij een diëtiste, je kan het niet online vinden, wat je wel kan met andere soortgelijke producten. Ik raad het niet aan om zo’n dieet te volgen zonder begeleiding, het helpt vaak wel om wat controle te hebben op je gewicht, iemand die je steunt en motiveert en iemand an wie je voedingsvragen kan stellen (die er dan ook wat van kent). Via de website van Prodimed kan je een diëtiste lokaliseren die de producten verkoopt.

Als je graag nog meer wilt weten over mijn ervaring met Prodimed, mag je me zeker contacteren.

10 Comments

 • Reply
  Joyce
  9 september 2015 at 16:00

  Wow, 16 euro om in fase 1 eigenlijk 1 dag te eten? 😮 Wat zit er dan in zo’n zakje eigenlijk? Da’s me nog altijd niet duidelijk.

 • Reply
  Sarah
  9 september 2015 at 18:34

  Klopt! Gek eigenlijk hé. Maar goed het werkte dat was het voornaamste op dat moment. In zo’n zakje zit poeder die je dan moet vermengen met water, koud of warm, afhankelijk wat er op de bereidingswijze stond en dan mixen, een pannenkoek moet je dan uiteraard nog bakken, de puddings moesten een half uurtje opstijven in de koelkast. Er zijn ook repen die je mag vanaf fase 2 en ook milkshakes die je dus rechtstreeks uit een flesje kan drinken. Als je onderweg bent is dat laatste wel gemakkelijk. Zo’n milkshake kost €3,5 en een doos van 5 repen kost €17

 • Reply
  saskia
  10 september 2015 at 07:51

  Zo te lezen werkt het inderdaad wel erg goed. Zelf hoef ik wil ik nog vier kilo kwijt van de zwangerschap maar dat doe ik door proberen op mijn voeding te letten. Ik kan me wel voorstellen dat prodimed een uitkomst is!

  • Reply
   Sarah
   11 september 2015 at 09:32

   Als het slechts 4 kg is dat je kwijt moet kan je dat zeker zonder Prodimed. Maar ik wou in totaal 30 kg kwijt, dus dat duurt dan wel lang zonder speciaal dieet.

 • Reply
  Sofie
  10 september 2015 at 12:22

  ik hou zo’n dieeten nooit lang vol 🙂 hier tijdje gedaan met de shakes dat je kan kopen in kruidvat, HEEEL lekker jammie!

  • Reply
   Sarah
   11 september 2015 at 09:34

   Ik normaal ook niet hoor, daarom dat ik dus al verschillende dingen heb geprobeerd. Maar aan +30kg overgewicht moest er wel snel iets veranderen. Die van het Kruidvat heb ik niet geprobeerd eigenlijk. Waren de resultaten goed?

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  11 september 2015 at 10:04

  Fijn dat je er goed mee bent afgevallen. En het is dus niet zo dat het gewicht terug komt als je stopt met het product? Want dat hoor je zo vaak.

  • Reply
   Sarah
   11 september 2015 at 19:00

   Goh, veel mensen zeggen dat ze na een dieet altijd bijkomen en dan is het de schuld van het dieet. Maar wat ze er dan vaak niet bij vertellen is dat ze wel weer eten zoals ze vroeger deden, waardoor ze dus ook overgewicht hadden om mee te beginnen. Dus als je bljift letten op je eten en dus vooral gezond eet,komt het wel goed, wel kan je ongeveer 1 à 2 kg terug bijkomen, maar geen 10.

 • Reply
  Carmelina
  14 september 2015 at 21:15

  ohoh ik lees het en denk.. JAJA ik moet nu ECHT wat aan die zwangerschapskilo’s doen… Misschien is dit wel een idee..:)

  • Reply
   Sarah
   14 september 2015 at 21:23

   Hi Carmelina! Ik kan het echt aanraden als je veel gewicht kwijt moet. Het vergt wel karakter, maar in het begin vliegen de kilo’s er echt af dat je gemotiveerd blijft. Dat had ik althans.

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: