Kids

1 september | Klaar voor de peuterklas

Het is zo ver. 1 september 2016, de dag dat Enora op school verwacht wordt. Oké, eigenlijk is ze nog niet schoolplichtig en wordt ze dus nog niet echt verwacht, maar we keken er met z’n allen naar uit. ^^ Gisteren vulde ik haar boekentasje met reservekledij, een knuffel en tutje voor de middagdut en deze ochtend vulde ik de doosjes met fruit, boterhammen en koekjes en stak ze erbij in haar boekentasje. En dan was het tijd, tijd om richting school te vertrekken en naar het klasje waar ze vanaf nu dagelijks zal verblijven. Mijn Facebook en Instagram feed toonde vandaag allerlei foto’s van kindjes die vandaag hun nieuwe start maakten, kindjes die net als Enora helemaal nieuw zijn of kindjes die in een nieuw jaar zitten. Leuk om al deze foto’s te zien. ^^ 

We verwachtten geen tranen bij het afzetten op school en we hadden gelijk. Omdat ze als eerste toekwam in de klas en er dus nog geen andere kindjes waren twijfelde ze wel even, maar toen ik dan toonde dat ze een popje in “bad” kon stoppen was ze meteen vertrokken met mama te spelen en wuifde ze ons gedag. Flinke meid. Ze is het uiteraard al even gewoon om naar de opvang te gaan en op zich is de peuterklas niet zo heel erg verschillend.

Het blijft uiteraard een mijlpaal, zo voor de eerste keer naar school. Je mini afzetten in de grote school is ook erg spannend. Toch, geen tranen hier bij ons. We zagen het allemaal goed zitten dus misschien zat dat er voor iets tussen. Trots, dat zijn we uiteraard wel op onze kleine meid en reuze benieuwd hoe ze verder zal evolueren nu ze op school zit.

Hoe ging de eerste schooldag bij jullie? Tranen of verliep het afzetten vlotjes zoals bij ons?

 

Sarah Hanssens

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  B-Naais
  1 september 2016 at 20:37

  Och zie wat een schatje!! Het doet toch iets met je als mama he. Veel succes met de volgende dagen! 😀

 • Reply
  ellen
  1 september 2016 at 22:57

  Wat flink van je meisje. Weeral een mijlpaal in haar leventje. Hier ging een heel enthousiaste zoon richting tweede kleuterklas.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  2 september 2016 at 10:13

  Fijn dat ze geen tranen had en dat het soepel verliep. Dat is als moeder toch ook altijd fijn. Superleuke tas heeft ze!

 • Reply
  Kleine Prinses
  3 september 2016 at 09:27

  spannend he! Mijn dochter begint in februari… maar ze is er wel klaar voor!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: